szombat, szeptember 13, 2014

hír

Semmi, ezen a héten. Illetve, a Springer ingyenesen elérhetővé tette az ECCV 2014 konferencia cikkeinek köteteit, egészen szeptember 25-ig. Nem nagyon követem az akadémikusok ilyen irányú forradalmi mozgalmait, de úgy látom, az irány jó. Pár év múlva, lehet kódot/adatot is fognak már hosztolni. :)

vasárnap, szeptember 07, 2014

yey

Úgy tűnik, nem kell tovább szenvednem ezekkel a heti hírekkel, más csinálja jobban helyettem, itt.

Azért ha valamit kihagynak amit érdekesnek ítélek, írok. Meg lehet lassan a fogalommagyarázót is folytatom.

szombat, szeptember 06, 2014

hírek

Nem nagyon olvastam semmi érdekeset.

A Tesla Nevadában fogja megépíteni a szupergyárát amiben elektromos autókhoz (és nem csak) akkumulátorokat fog gyártani. A terv szerint 500.000 darabot, 2020-ra. Remélem, azok az autók már vezetni is fogják tudni magukat, akkor jó eséllyel bekövetkezhet egy iPhone-esemény az autóiparban is, az elektromos önvezető autó egy nyerő kombinációnak tűnik most még. Érdekes még, hogy amikor arról van szó, hogy egyáltalán nincs gyár és nincsenek adók, vagy van gyár, de csak 10 év múlva szeretne adót fizetni, akkor a racionális államok az utóbbi verziót választják. Bár azért meggondolandó, milyen "opportunity cost"-ot is jelent ez a gyár (most túl késő van, hogy megpróbáljam lefordítani, amúgy is magamnak írom és én meg értem)?

A Google egy másik kvantumszámítógéppel is szeretne foglalkozni, úgy tűnik a DWave cucc nem mindenre jó, egyelőre legalábbis. Szóval besegítenek egy másik technológiába, ami már 5 qbites rendszereknél tart. Hajrá.

Kicsit régebbi hír, de a SpaceX-nek a legutóbbi újrafelhasználható rakétája teszt közben úgy döntött, hogy megsemmisíti önmagát, akarattal, és el is végezte a feladatot. Mostanában nagyon bejött nekik minden, ideje bemutassák, hogy azért innoválnak még rendesen, akkor ugye nem minden megy gond nélkül. Reméljük hamar túllépnek ezen a fázison, mint ahogy a Falcon1 sorozatos kudarcain is továbbléptek a Falcon9 korszakba. Akkor aztán jöhet az űrhaddelhadd.