csütörtök, szeptember 01, 2016

megint

Ma megint fogadtam az emberi szintű mesterséges intelligencia létrejöttéről 2029-ig, ezúttal Dannal. Ez volt a tizenhatodik fogadás.

Today I made a bet again about the creation of human level artificial intelligence by 2029, this time with Dan. This was the sixteenth bet.

4 megjegyzés:

Csiki Attila-József írta...

Ha esetleg én hoznám létre, osztozunk a sörön? :D

mzsolt írta...

Ja, de csak fifty-fifty-be, vagy na, üsse kő, legyen hatvan-negyven oda, megszomjazol mire a munka végére érsz. :D

Csiki Attila-József írta...

Itt van a lényege:
https://parsor.wordpress.com/2014/10/03/az-emberi-agy-egy-nagy-mintakereso/

mzsolt írta...

Hat, en azert vitatkoznek azzal, hogy mi is az agy "akarata". Szamomra ugy epul fel a kartyavar, hogy az agy a tulelest segitette es amikor veletlenul sikerult egy kicsit tobbet kitermelni belole mint a minimalisan szukseges, elkezdett mindenfele targyakat kesziteni, bonyolitani a kornyezetet. Ennek a sok bonyolultsagnak megfelelni meg tobb agyra volt szukseg es igy lassan kialakult egy jo kis feedback loop aminek a haszonelvezoi vagyunk most mi, meg a szamitogepeink, autoink, kutyaink, macskaink... Az is eleg nehez dolog, hogy minek van "ertelme" az agy szamara. Az biztos, hogy pl. a matematika a valosagbol indul es a legjobban akkor muvelheto, ha nem is szakad el nagyon tole, de azert nem hinnem, hogy minden apro pici ertelmezesnek es tetelnek meg tudnank keresni a valosagban (barki szamara direkt megtapasztalhato, bar bizonyara bonyolult kiserleti eszkozokkel ez a kereses messze kitagithato) megfelelo folyamatot. Talan ez a matematika nagy atka, de nagy lehetosege is. Az biztos, hogy az agy legnagyobb resze a valosaggal foglalkozik es ez at meg atszovi a teljes gondolatvilagunkat, de azt hiszem, azert el lehet szakadni a valosagtol nehany dologban egy picit. De ha odairod, hogy 99%-ban, akkor egyetertek veled. :)