kedd, május 22, 2012

mostanában...

... történt pár dolog, de mivel nem vagyok én krónikás, nem írok róluk, másokról meg nem akarok...

Pl. megint van netem itt ahol vagyok, most éppen és itt ahol vagyok most éppen, az nem a munkahelyem. Ez már elég indok az írásra. Most éppen, itt, ahol vagyok.

Pl. a SpaceX sikeresen felbocsájtotta a 3. Falcon 9-est is, ha minden jól megy, még az ISS-hez is hozzákapcsolódik egy kis fagyit vinni a zűrhajósoknak. Egészen véletlenül élőben elkaptam a munkahelyemen, jó volt látni amikor elemelkedett az indítóállásról. Ezt már semmilyen számítógép le nem állítja.

Pl. a Facebook részvénykibocsátás kezd buktába fordulni, én eléggé facsé ellendrukker vagyok, szóval ez jó hír. Meg az is, hogy viszi a Zyngát magával.

Pl. a Google meg beindította (illetve nálunk csak nem sokára) a tudásgráfot, amiben egyelőre csak csak jól kézzelfogható tények vannak, de azokból 500 millió, ez biza jó kis lépés a szingularitás felé. Ha most jósolgatós kedvemben lennék, akkor azt mondanám, hogy 5 éven belül elég jó angol nyelvű kérdezz-felelek rendszerként is lehet majd használni a Google éppen aktuális keresőjét (mármint most is lehet használni, de akkor majd tényleg mélyebben értelmezni is fogja a kérdéseket és még akár generálni is fogja az egyszerűbb válaszokat, a bonyolultabbakra inkább idézni fog, valami jól odataláló a weben már megtalálható mondatot).

Pl. van egy frissen bukott tanügyminiszerünk. Vicces, hogy néhány múltbeli hiba mennyire tönkre tud (remélhetőleg) tenni egy politikai karriert (remélhetőleg tanügyit is). Szerintem ennyit nem ért az a pár másolt cikk, úgysincs rájuk egyetlen hivatkozás se. Persze lenne egy bukott elnököm is, ha én is igazi magyarrá váltam volna, mint a családom többi része. Mindig is tudtam, hogy én vagyok a fekete bárány...

Pl. Zének van új sója.

Pl. bár nem vagyok vallásos, a Biblia első pár sora, meg az Apollo 8, meg Mike Oldfield mostanában nagyon bejön, naponta meghallgatom párszor.

Pl. bejön Lady Gagatól az edzs is.

Pl. érdemes megnézni egy harvardos doktoris diák ezen előadását, van benne egy kis Marvin Minsky is és hát a téma sem semmi, az időbeosztás meg pláne.

Most akkor ejsze ennyi.