szerda, február 24, 2010

húzós

Érdemes megnézni az itt (is) embeddelt videót. Bár engem érdekelnek a játékok is (ahemm :)) meg a jövő is, a benne vázolt jövő elég taszító, remélem, választható lesz, legalább a titkos pályán. :)

A másik nagy üzenet meg az számomra, hogy több farmville játékos van, mint ahány twitter felhasználó. Lehet tippelni, mikor lesznek twitterbe ágyazható játékok... ?

kedd, február 09, 2010

irónikus

Vicces, hogy a gazdasági válság még messze nem ért véget (szerintem) és az amcsik azzal védik az űrutazás privatizálását, hogy a privát szektor milyen jól csinálja a dolgokat. Na persze, a bankok is milyen jól kioptimalizálták a nyereségüket... Mindez még nem is lenne baj, ha a privát űrszektornak nem az lenne a legnagyobb ötlete, hogy földkörüli pályán szálló hotelekbe szállítson unatkozó milliomosokat. (Na jó, van még pár jó ötlet, de azok mind az energetikai szektorból jönnek (He3 a Holdról és űrbeli napelemek) és még nagyon sokat kell rá aludni, hogy pénzügyileg megérje, ami ugye a privát szektornak az egyetlen mozgatórugója.) Van még valami nagy ötlet amiről én nem tudok, hogy mit lehetne a földközeli pályán csinálni? A Titánról sose fogja megérni metánt hozni, sorry.

Na igen, ma az innováció éllovasa, a Google kihozta a legújabb ötletét, egy Twitter klónt, ami a gmailben is olvasható. Már sejtem mit fognak a privát cégek az űrben csinálni, kisbolygók közti szociális hálót, yeeee.

(Félreértés ne essék, nem a privát szektort becsmérlem, csak az az érzésem, az űrutazás nem az ő dolga lenne, főként amíg annyi minden egyébbel lehetne (és kell) foglalkozni itt lent a Földön, és annyi jobb módszer van sok pénzt keresni, mint pl. a szociális hálók építése, a Web3.0-t is feltalálhatná lassan valaki... (csodálom még nincs székely iwiw, ha már székely google van))

kedd, február 02, 2010

Obama és a Hold

Ugyebár Obama nem támogatja a Holdat, vagy valami ilyesmi, akit érdekel a téma, úgyis tudja mi megy most. A kérdés az, hogy átmegy-e az Obama vízió a parlamenten. Én azt tippelem, hogy nem fog, persze sok a pro és kontra érv, én mégis valahogy úgy érzem, hogy rossz döntés lenne leállítani a Constellationt, mégis tudnak a NASA-nál valamit, ha tényleg olyan könnyű lenne minden, mint ahogy azt egyesek állítják, a többi ország már megcsinálta volna a saját űrprogramját azokkal a módszerekkel, ahogy az amerikai privát szegmens álmodja, hogy megoldja az emberes űrrepülést föld közeli pályán. Én igazán nem értek ezekhez a dolgokhoz, csak egy lelkes amatőr (aktivista semmiképpen, álmodozó lenne talán a legjobb szó) vagyok, de az azért elég beszédes, ahogy Lockheed Martin főnöke mondta, nekik csak a legénységet baj esetén kimentő szerkezetük nehezebb, mint amit a Falcon 9 felemelni képes. Egy dolog ami igazán tetszik az Obama vízióban, hogy komolyan foglalkoznának a föld körüli benzinkút ötletével (hajrá Bill Stone).

Na, meglátjuk mi lesz, a jövő megjóslása lehetetlen, de szórakoztató, szóval itt van a kettő centem.