péntek, január 30, 2009

ömlesztve

Amikor nekifogtam blogolni, biztos voltak blogok amelyek tetszettek (nagyon) és lemásoltam az ötletet, azt hittem, olyant én is tudok. Aztán szép lassan rájöttem, hogy nem tudok, én elvileg egy elég introvertált ember vagyok, bár a blogolás kezdetén már meg kellett szokjam, hogy több embernek (egy egész félcsoportnak) beszéljek anélkül, hogy belepirulnék és azt a látszatot is kellett teremteni, hogy tudom miről beszélek. Sajnos az írott szó a legritkábban állja meg az idő próbáját és én ezzel egyre inkább tisztába jöttem. Most azt hiszem, még mindig ott tartok, hogy akkor inkább nem írni, bár az általam olvasott blogok (vagy valami egyéb) mégis azt sugallják, hogy írjak, minden nap (sugallják). Valamennyire mindig sikerül felül kerekednie annak az érzésnek, hogy áh, úgyse számít, nem tudom miért, de sikerül neki, talán (tényleg) ez van közelebb az igazsághoz, mindenesetre azért tavaly július óta nem írtam egy mondatnál hosszabb bejegyzéseket. Tudok én ilyent is (ezt jó tudni). Itt most jó lenne abbahagyni ezt a bejegyzést, mert még mindig semmiről nem szól, nincs benne semmi új (tehát itt az ideje új bekezdést nyitni és nagy levegőt venni).

A mostani egyik kedvenc blogom a cbloomrants, azt hiszem, ez a cbloom valamilyen 90-es években írt grafikai tutorialjai által lopta be magát az agyamba, de lehet, hogy tévedek, mindenesetre elég techie és néha elég bitchin blogot ír, nekem tetszik.

Az első két bekezdésből (egy fellazított) modus ponenssel következik, hogy nekem is kéne írnom ilyent, persze én nem érzem magam eléggé kompetensnek a techie részhez, inkább maradok a bitchinnél. Azt viszont nem szeretem írni, nem szeretem kritizálni az embereket, valószínűleg mert én magam sem szeretem (és minden bitchin mondat nevetségessé válik, ha van benne helyesírási hyba, márpedig én meg vagyok győződve róla, hogy nagyon helytelenül írok (statisztikai és egyéb okoknál fogva (nem fogok (belemenni)))).

Ötvözni kéne a kettőt, techie-bitchin. A techie rész elfedi a bitchin rész hibáit. Mondjuk hyba két féle van (legalábbis bizonyos fajta osztályozás szerint): szarvas meg nem szarvas. Szarvas az, amikor hozzá nem értő ember írja, ennek ellentéte ugye a nem szarvas. Ezek szerint meg kell próbálni írni olyan dolgokról, amelyekhez valamennyire értek is. Sajnos azok a témák nagyon népszerűtlenek itthonjában, de legalább ez azzal az előnnyel jár, hogy nem fog senki olvasni (leszámítva a törzsközönséget, de az úgyis elhanyagolható ezen blog esetében).

Igazság szerint a mai nap első blog írással kapcsolatos gondolata az volt, hogy reblogoljam ezt a hírt, miszerint Amerikában 10 millió dollárért kelt el egy masszív online játékokban termelt arany kereskedéssel foglalkozó szájt. Azt hiszem, kezdem sejteni mi a gond az amerikai gazdasággal és még van pofájuk azzal indokolni ezt a csillagászati összeget, hogy az online játékpiac stabilabbnak mutatkozott mint az offline. Hát gyerekek, ha nem egyfolytában légvárakat építenétek.....

Úgy látom, a Reuters is befejezte nagyjából a Second Life híreit, szép lassan bedől az a világ, Google is lehúzta (ott) a Livelyt, mégsem eszik olyan forrón a kását.

Na jó, akkor jöhet még befejezésül némi válogatatlan ömlesztvény.

Filmek. Slumdog Millionaire, tényleg nagyon jó, go Danny, go! Changeling, ezt a multiplexben láttuk, ez is nagyon (jó), go Angie, go! Benji Button, hát ez már nem annyira, bár azért jó iparosmunka, pár szobrocskát biztos fog kapni.

Könyvek. Amy Tan: A száz rejtett érzék. Mágikus realizmus, kínai-amerikai módra, nagyon (nagyon) jó volt, egyébként a könyvek komoly dolgok, nem merném leírni a véleményem (persze azért van, az osztályozó/összefoglaló rendszer működik azért az agyamban, nem kímél semmit) róluk, de ez annyira jó, hogy muszáj ajánljam annak aki olvashatja.

Zene. Paper planes, ennyi.

Játékok. Már rég megjelent a GTA4 PC is és én még nem mertem rátenni a kezem, most fontosabb dolgok is vannak.

Prímszámok. Egyelőre maradjunk a 11-nél.

Egyéb random linkek: az idei edge körkérdés az, hogy mi változtatna meg mindent, szép lassan haladok az olvasásukkal, talán majd belinkelem a kedvenceimet.

Random youtube videó: ze.

csütörtök, január 15, 2009

Na ez érdekes lesz

Jó lenne már olvasni a hivatalos bejelentését ennek a sztorinak, ugyanakkor egyszer már végig kéne gondolni ezt a gondolatsort is ezzel kapcsolatban.