vasárnap, március 30, 2008

Szomorú jövő 2

Egy másik ismeretterjesztő film arról szól, hogy igencsak fogyóban az olaj, ami ugye szinte ingyenes energiaforrásnak számít manapság még, egyetlen hordóval 25000 emberi munkaórát lehet kiváltani (óvónő órában talán akár 30000-et). Texasban is kifogyott az olaj, meg Bakuban (Azerbajdzsán) is és nagy valószínűséggel mostmár megtaláltuk az összes jelentős kőolaj lelőhelyet és ezentúl már csak csökkenni fog a termelés, míg az igény egyre növekszik, háborúk fognak kitörni az olajért, ahogyan már eddig is törtek ki és nem lesz majd repülőgép, meg autó, meg mosópor, meg műanyagzacsi, még rimmel se. Szekéren fognak majd az amcsik a külvárosból bejárni a központi munkahelyükre, Európában szerencsére ez nem olyan nagy veszély. És ameszban a benzin a legolcsóbb folyadék, még a palackozott víz is drágább nála, kólával meg nem működik sem az ótó, sem az űrrepülő.

Szomorú jövő 1

Valami hollandusok készítettek egy rovid ismeretterjesztő filmet, ami megpróbálja felnyitni az európaiak szemét arra, amit az iszlám gondol és terjeszt, nevezetesen, hogy mindenkit ki kell nyírni, aki nem hisz Allahban. Meg amúgy is, demokrácia rossz, liberalizmus rossz, stb. stb. De azért már 47 millióan vannak Európában. Azt hiszem, a legjobb stratégiája az araboknak az lenne, ha békén hagynának minket, 100 év múlva nem lesz akit legyőzni, a győzelem automatikussá válik, csak akkor mi lesz azzal a hetven szűzzel a mennyben, aki az öngyilkos bombázóknak jár?

No...

... írok én, csak nem túl gyakran, de mindig van pár dolog, amiről kötelezően jelenteni kell. Pl. a Korunk új számában a blogokról van szó, még nem olvastam el csak egy cikket, de majd megveszem megvehető formában is és akkor majd olvashatom ott és okosodhatok. Van két új blog is, amit (volt) diákok írnak, első, második.

Kitaláltam, hogy belekezdek egy sorozatba amiben összegyűjtöm az emberiség szomorú jövőjével kapcsolatos ijesztegetéseket, amelyek hozzám is elérnek és érdekesek is. Lehet, hogy egy kis kommentárt is fogok hozzájuk fűzni.

vasárnap, március 23, 2008

wow

Megnéztem a scene.org awardsot a bptvn, online, élőben. Történelem. For the record, nekem jobban bejött a Lifeforce mint a Debris. :)