hétfő, augusztus 28, 2006

iwiw

Huh, oda jutottam, hogy nézegetem a wiwen az emberek képeit, munkahelyeit. Néhányuknak már nagyon rég ideje lenne írni egyet, rákérdezni, ez-az, de egyszerűen nincs pofám hozzá. És ha megkérdezik, hogy mit csináltál az utóbbi évben?

Pingvinek













Überfilm.

csütörtök, augusztus 24, 2006

Kutyi














Az Eszterék új kutyusa, már be is pisilt a szoba közepére, de ma este már kertben hancúrozhat, bár nálunk még nem legénykedett nagyon. Persze, fog ő még nőni és akkor megfordul a helyzet.

Hétvége














Hétvégén egy román lány és egy román fiú esküvőjén voltunk, akik nemsokára mennek is vissza Olaszországba tovább építeni Romániát. Ami számomra nagyon meglepő volt, nagyon jól éreztem magam, Numa-numa-ra danszingoltunk, satöbbi. Ja, és egy napot sudokuztam, elég nehezet fogtam ki elsőre és túlstrategizáltam a dolgot, de azért érdekes szórakozás. És egy csomó egyéb dolog is történt, de nincs kedvem írni.

csütörtök, augusztus 17, 2006

Magyar?!

Kiderült, hogy Charles A. Csuri magyar, Lóri mutatott egy linket ahol fel van sorolva. Nagyon tanulságos hely egyébként, érdemes megnézni. Érdekes, hogy a művészetekből és a tudományból jutott két oldalra való híresség, ezek szerint ezek a kedvenc foglalkozásai a magyaroknak, vagy erre áll rá az agyuk.

Gaby

Bármerre is mész, remélem szerencse kísér utadon. És egy kicsit több meggondolás.

hétfő, augusztus 14, 2006

Képek

Mostantól lesznek képek talán, ez a mobil tűrhetőeket készít. írni meg amúgy sincs kedvem.













Szóval ilyenek is vannak még a bentlakásnál, még ha ritkán is.













Cicó, néha jár hozzánk kajálni.













Ide járunk pinpongozni.













A hányinger utca, felettéb kihaltan.













Kaufland belülről.

Egyébként én csak ezt a linket akartam eredetileg megosztani. Van sok szép ingyenesen letölthető (és gondolom felhasználható :)) zongora muzsika.

vasárnap, augusztus 06, 2006

A net

Egyesek lemérték, hogy az interneten a linkek gráfjának 20 az átmérője, ami nagyjából azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel bármely két oldal között 20 lépésen keresztül kapcsolatot lehet létrehozni. Nagyjából 5 év múlva gondolom már valóság lesz a szemantikus web, 10 év múlva már lehetőség lesz bármely gét valaha megfogant emberi gondolat között egy "logikus" érvelésen alapuló reláció meghatározására. És akkor összekapcsolhatjuk végre a Numa-numa-t a Kék Duna keringővel. Én ebben nem akarok részt venni. Megyek szerzetesnek. :)))

Más. Egyébként a Google kiadja a 5-gram adatbázisát. 1 trillió szó feldolgozásával 1 billió 5-gramot találtak 40-esnél nagyobb előfordulással. Meglepő, hogy 13 millió egyedi szót találtak, ezek szerint tényleg végtelen a nyelv (persze leszámítva a generatív nyelvtani szabályokat), amit nekem még mindig egy kicsit nehéz elhinni. Vajon mennyi belőle az elírás? Na mindegy, nekem még úgysincs olyan gépem, amin ezzel az adathalmazzal érdemes lenne foglalkozni. :)))

Eszméletlen

Az internetben az a jó, hogy az ember sosem tudhatja, mi van a következő link mögött.

péntek, augusztus 04, 2006

Telefon

Vettem egy Nokia 6600-t, a boltból, kb. kétszer annyiért mint amennyiért alig használtan meg lehet venni, de az utóbbi időben annyit szívtam pár használtan vett cuccal, hogy egy egész bejegyzést akartam róla írni, de végül megelégszem ezzel a sorral. Szóval jó kis kütyü így elsőre, egy csomó cuccot feltettem már rá, mondjuk ha jól tapasztalom, mp3-at nem tud, ami azért nem valami nagy dicsőség, mert szerettem volna zenét is hallgatni rajta, nem szól valami jól a 11khz-es , 8 bites, mono wav bár lehet, hogy fülhallgatóval majd tűrhető lesz. Egyébként meg a Symbianon van a lényeg, akarnék rá valamit programozni, mostmár nincs mentségem, hogy milyen lassú a java. Ja, meg persze a régi telefonomban kipurcant valami és így nem hallom amit a hívó fél mond (Eszter szerint csak megjátszom a dolgot), szóval ezért a nagy beruházás.

Más. Olvastam, hogy lesz Dragon Lance animációs film, 2007 végén. Na, van újabb dolog amit várhatok bőszen, ha lesz rá időm, de már most nagyon drukkolok, hogy el ne szúrják, mert valami noname indiai stúdió készíti.

csütörtök, augusztus 03, 2006

Vonatozás

Visszajöttünk Kolozsvárra, csak egy kicsit elhúzódott az út, de így legalább hosszabb szenvedést lehet kialudni. Szóval az úgy történt, hogy álltunk Ratosnyán két órát, mert leszakadt az elektromos vezeték és a tíz percre levő Dédáról előbb a javítókocsit küldték, utána egy dízel mozdony húzta vonatot, amiről leszedték Ratosnyán a dízelt és ment tovább a villamos mozdonyával, utána meg talán a dízel vitt minket Dédáig, de lehet, hogy a saját mozdonyunk. Aztán, hogy minden szép és jó legyen, a hivatalos dízel mozdonyunk elfelejtett lassítani mielőtt rátapadt volna a vonatunkra, aminek első eredménye egy jókora lökés volt és a számos többi között az egyik az, hogy egy pocakos rendőr bácsi végigment a vonaton és megkérdezte mindenhol, hogy nem-e sérült valaki, hogy hívja-e a mentőt? Arra nem volt szükség, de mivel az első vagon orra kicsit letompult és nem lehetett húzni, ezért kihúztak az állomásról és utána visszatoltak egy párhuzamos vágányra ahol végre rendesen randevúzhattunk a mozdonnyal. Ez még egy óra késést jelentett és sanszos volt, hogy nem érjük el Kocsárdon a második csatlakozást sem, de a végén bő negyed órával előtte beértünk és így csak két és fél órával lett hosszabb az útunk.

És akkor most megint Kolozsváron...